Az ideális tárhely szolgáltató

Ha rákeresel a “tárhely” szóra, több mint 10 millió találatot kapsz. Valószínű, hogy csak az első néhány oldalt nézed meg, de még így is rengeteg információhoz jutsz a magyarországi tárhelyszolgáltatók szolgáltatásairól és árairól. Mi alapján érdemes az ajánlatokat összehasonlítani?

Milyen az ideális tárhely?Forrás: everythingpossible

Ár és érték aránya

A legfontosabb kérdés: ingyenes vagy fizetős? Ezt ki-ki döntse el igényeinek és pénztárcájának megfelelően, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy céges honlap esetén nem szerencsés, ha látogatóink egy reklámokkal telezsúfolt, emiatt esetleg kicsit lassabban betöltődő honlapra érkeznek. Előfordulhat az is, hogy a reklámra kattintva elnavigálnak az oldalról, és azt is elfelejtik hogy létezik az honlapod. Végül pedig, az ingyenes tárhelyszolgáltatóknál nincs technikai segítségnyújtás és sok esetben olyan alapfunkciókat kapcsolnak ki (vagy tesznek fizetőssé) amelyek hiánya jelentősen megnehezítheti egy profi honlap publikálását. A továbbiakban fizetős tárhelyszolgáltatók kiválasztásában segítek neked, ha mind az öt pontot figyelembe veszed, kicsi a valószínűsége annak, hogy miután kifizeted az éves díjat és aktiválják a szolgáltatást, rájössz, hogy neked nem is erre van szükséged.

Domain és aldomain

Nem mindegy a tárhelyen elhelyezhető domainek és aldomainek száma. Kezdetben valószínűleg egy honlapod lesz, később már elképzelhető, hogy több honlapot fogsz menedzselni. Nem túl kényelmes – és nem is gazdaságos – ha minden egyes honlaphoz külön tárhelyet bérelsz. Keress olyan szolgáltatót, aki a bérelt tárhelyen korlátlan domain/aldomain elhelyezését teszi lehetővé.

Emailek kezelése

Biztosítanak email postafiókot? Ha igen, hány darabot?

A céges email cím profizmust sugároz, többen néznek meg egy email-t ha a feladó pl. info@domain.hu, mintha a levél a ica@ingyenmail.hu címről érkezik.

“A tárhelyszolgáltató 3-5 email postafiókot biztosít, nagyszerű, én úgyis csak egyet használok!” – Most még. Lehet, hogy vállalkozásod szárnyra kap, alkalmazottakra lesz szükséged. Értékesítés, ügyfélszolgálat, szerviz, tanácsadás, könyvelés, rendelésfelvétel és még sorolhatnám; minden egyes alkalmazottadnak saját email cím kell. Ha pedig találsz olyan szolgáltatót, aki korlátlan számú email postafiókot biztosít felár nélkül, miért ne választanád őt?

Segítségnyújtás

Szerencsére a legtöbb szolgáltató már felismerte az ügyfelek elégedettségének fontosságát, ezért nem is az a kérdés, hogy tudsz-e valakitől segítséget kérni, hanem hogy esetleg még aznap válaszolnak, vagy csak egy hét múlva, a harmadik email után? Vadászni kell az elérhetőségeket a honlapon, vagy már a főoldalon, kiemelt helyen megtalálható a telefonszámuk és email címük?

Mielőtt szolgáltatót választasz, nézz körül a honlapján, ha találsz fórumot, tudásbázist, könnyen megtalálod az elérhetőségeiket, valószínűleg jó helyen jársz.

Mióta vannak a piacon?

Válassz olyan szolgáltatót, aki már több, mint 3 éve a piacon van. Valószínűleg már stabil ügyfélkört építettek és céljuk a piacszerzés, nem pedig az életben maradás. Az évek alatt megszerzett tapasztalat szintén fontos tényező.

Tipp: ha nincs kedved órákat tölteni az árlisták összehasonlításával, KATTINTS IDE. Már évi 7700 forinttól kínálnak cPaneles tárhelyeket korlátlan adatforgalommal, 99.9%-os rendelkezésreállással, ingyen SSL tanúsítvánnyal, 10 db email postafiókkal, napi biztonsági mentéssel, 1 hónap pénzvisszafizetési garanciával.

Ha az angol nyelv nem okoz gondot, választhatsz nemzetközi tárhely szolgáltatót, mert sok esetben KORLÁTLAN méretű tárhelyet biztosítanak korlátlan adatforgalommal. Ha nagyméretű videókat, képeket szeretnél a honlapodon keresztül megosztani, ebben az esetben jó választás lehet. Hátránya, hogy Magyarországról indított keresésekben rosszabbul teljesítenek mint a magyarországi szerverek.

Tárhelyszolgáltató korlátlan tárhelymérettel és korlátlan adatforgalommal

2016-12-29T17:16:20+00:00